Jessica Bakker ( Tilburg 1973)  schrijft gedichten waarin waarneming, en wat haar geheugen daar mee doet, een terugkerend thema is.

Haar stijl is indringend, wrang en humorvol.

 

In 2005 won ze een prijs voor de Nijmeegse schrijfwedstrijd "De rivier & ik" met het gedicht Liefdeswater, dat in 2007 ook werd opgenomen in een bloemlezing.

 

In 2013 begint het 'aanslenterend talent' meer in beweging te komen en stond ze dat jaar en in 2014 in de finale van Tilburg DichtTalent en in de finale van Ongehoord! in Rotterdam. Voordrachten waren er in Edegem (B) tijdens Dichters Bijten Niet, Open Source Poetry van het Incubate festival in Tilburg, De Sprekende Ezels in Turnhout (B), de kunstroute in Zutphen, bij de presentatie van het Nijmeegse magazine de Stadse Wal en tijdens UdaExposed in Lent.

In de zomer van 2016 stond ze samen met de Nijmeegse dichter/schrijver Frank-Antonie van Alphen bij Kiek op de Kaaij; als het duo Oerbek en de Warme Bakker. Medio 2017 komt hun eerste duo-dichtbundel uit.

Publicaties zijn te vinden in het poëzietijdschrift Krakatau, het Nijmeegse magazine de Stadse Wal en online op haar facebookpagina Gedichten van de Warme Bakker. Daar zijn ook foto's van haar magneetstripgedichtjes te vinden.